Hotel Due Mari - Rimini, Itálie

Zajímavé a užitečné informace, které jsem potřeboval, hledal, našel a teď se s vámi o ně chci podělit.
Doufám, že zde publikované informace budou užitečné i pro vás.
Pokud nejsou tyto informace dostačující, můžete zkusit některý z níže uvedených odkazů na stejná a podobná témata.

Ubytování v hotelu Due Maru v Rimini - zkušenosti

Hotel Due Mari jsem navštívil začátkem července. Tento 4 hvězdičkový hotel je na poměrně rušné ulici v části Miramare asi 3km jihovýchodně od centra Rimini. Vzdálenost k moři je 200m. Parkovat se dá přímo u hotelu na poměrně malém parkovišti zdarma, nebo na druhém také malém ale hlídaném parkovišti za poplatek. Parkoviště je hlídané kamerou z recepce. Parkoviště bývají plná, ale parkovat bez problémů se dá i přímo na ulici před hotelem. Na druhé straně ulice.

Hotel
    Vlastní hotel Due Mari je komfortní, zrekonstruovaný a plně klimatizovaný. Personál celkem ochotný. V hotelu dva výtahy. U hotelu vlastní bazén hlídaný plavčíkem, okolo bazénu lehátka. Za bazén ani lehátka se neplatí žádné poplatky. U bazénu k dispozici také zdarma menší kruhová vířivka. Bazén je v provozu 9 - 13 a 15:30 - 19 hod.

Pokoj a ubytování
    Pokoj byl hezký dvoulůžkový ve třetím patře s okny směrem k Rimini. Z malého balkónku byl boční výhled na moře. Na balkoně dvě umělohnotné zahradní židle a sušák na prádlo. Provoz z ulice nijak zvlášť nerušil. Nerušil ani letecký provoz z jen pár set metrů vzdáleného letiště Rimini Federico Fellini. Letecký provoz nebyl slyšet vůbec. V koupelně sprchový kout, záchod, umývadlo a bidet. K vybavení pokoje dále patřila televize, malá lednička, rádio, trezor na číselný kód a vestavěná skříň s poměrně slušným úložným prostorem (vše bez dalších poplatků). Klimatizace v hotelu je centrální s rozvodem studeného vzduchu do pokojů. Regulace teploty bez problémů a dá se udržovat trvale i teplota pod 22 stupňů. Hlukem klimatizace nerušila.

Internet
    V celém hotelu Due Mari je bezdrátové připojení internetu (WiFi). To je ale za poplatek 10 Euro za týden nebo 3 Euro za den. Přístupové jméno a heslo je možné po zaplacení poplatku získat v recepci.

Strava
    Snídaně formou bufetu. Poměrně velký výběr jídla i nápojů. Obědy a večeře jsou formou výběru z menu. Každý večer si vyberete z nabídky na další den. Vybraná jídla na další den se označí v nabídce, která je u večeře na každém stole k dispozici. Jídla v nabídce jsou uvedena italsky, anglicky, německy a rusky. Pokud si musíte platit nápoje zvlášť, tak jsou poměrně drahé - minerálka 3 Euro, víno 6 Euro. Mimo menu je k večeři volně k dispozici i jakýsi salátový bufet, pečivo a volný výběr zákusků. Jídlo bylo typicky italské a dobré a bylo ho dost. Snídaně 7:30 až 10:00, oběd 13:00 až 14:00, večeře 19:30 až 21:00.

Pláž a moře
    Pláž je písčitá s velmi pozvolným vstupem do moře. Vhodné pro děti. Pláž poměrně čistá, moře taky. V této oblasti je téměř celá pláž vyhrazena pro návštěvníky, kteří používají pronájem napevno zde umístěných slunečníků a k nim patřících dvou lehátek. V místech, kde jsou tyto slunečníky umístěny a to je téměř všude, je zakázáno volné ležení na pláži. Dají se ale najít místa, kde slunečníky nejsou a tam je samozřejmě možné používat vlastní slunečníky a lehátka. Jedno takové veliké místo je cca 50m po pláži vpravo. Pronájem slunečníků a lehátek je poměrně drahý (16 Euro na den za 2 lehátka a slunečník, nebo 85 Euro za týden). Na pláži je poměrně hodně možností občerstvení (pica od 4.8 Euro). Pláž hlídají plavčíci a dají se zde také půjčit šlapadla a kanoe.

Okolí
    V okolí hotelu mnoho restaurací, barů, pizzerií i obchodů. V Rimini delfinárium, kam je možné dojet autem, autobusem, nebo lodí. San Marino je nedaleko, proto je možné tam podniknout výlet autem nebo autobusem. Přímo před hotelem je zastávka místní autobusové a trolejbusové dopravy. Přímo u hotelu je také benzínová čerpací stanice a kemping.

Související odkazy:
-->  Hotel Due Mari - Rimini
-->  Mapa s polohou hotelu

Vyhledat na internetu:
Custom Search

Výber z dalších užitečných informací, která jsou také zpracována:
-->  Instalace OpenVPN jako zabezpečený tunel do internetu (client - server)
-->  Dořešíme proxy servery, routery a dynamickou IP adresu.
-->  Nebezpečí při bouřce v horách
-->  Neoprávněné užití fotografie

 Typ na apartmány v České republice:
Ubytování v České republice - Mariánské Lázně
Ubytování v apartmánu v České republice:
Česká republika, Karlovarský kraj, Mariánské Lázně
Popis ubytování: 'Goethe', 3-pokojový byt 47 m2 ve 1. patře, velmi pěkné a útulné zařízení: obývací pokoj/ložnice, 1x vysunovací lůžko (2 os.), jídelní stůl a TV-satelit. 2x pokoj, v kazdem pokoji, 1x dvoulůžko. Kuchyňský kout (2 plotýnky, mikrovlnka). Sprcha/WC. Velmi pěkný výhled do zahrady. K dispozici: Internet (Wireless LAN [WLAN]). Parkování (oplocené) u domu. Pozor prosím: nekuřácký byt. Povolen pouze 1 pes.
Popis domu: Villa 'Merlin' je nová budova postavena ve starém anglickém stylu umístěna v residenční čtvrti na okraji historického středu města Mariánské Lázně bytový dům 3-podlažní, rok výstavby 2006. V obci, 100 m od centra, centrální, klidná poloha, ve vedlejší ulici, v zeleni. V domě: lyžárna, ústřední topení. Parkovací místo na pozemku. Obchod, restaurace 100 m, koupaliště 1 km, krytý bazén 1 km. Golfové hřiště 3 km, tenis 500 m, lyžařské sjezdovky 3 km. Pozor prosím: V tomto domě se nacházejí ještě další byty k pronájmu. Jihovýchodní strana domu je přes terasu otevřena do jedné z nejkrásnějších částí historického lázeňského parku. Hostům na požádání majitel zajistí kulturní program, léčebné procedury, pitné léčebné kůry, golf, tenis, plavecký bazén, projížďky na koni, výlety do okolí, vyhlídkové lety (extra).
Více informací a rezervace ...