Počítačová hra TrackMania Nations Forever

Zajímavé a užitečné informace, které jsem potřeboval, hledal, našel a teď se s vámi o ně chci podělit.
Doufám, že zde publikované informace budou užitečné i pro vás.
Pokud nejsou tyto informace dostačující, můžete zkusit některý z níže uvedených odkazů na stejná a podobná témata.

Hry zdarma - počítačová hra TrackMania Nations Forever - závodní hra

Kdysi jsem na počítači trávil většinu času hraním počítačových her. Tehdy byla ale doba her jako SUPAPLEX, Prince of Persia, Lemmings a podobných. Závodních her pro PC bylo poměrně málo a tehdejší grafika neumožňovala takové realistické zobrazení, které by závodníky jako jsem byl já náležitě pohltilo a vtáhlo do závodů. Taky internet byl tehdy (hlavně u nás) teprve v začátcích a nějaké závody on-line natož nějaké multiplayery byly hudbou budoucnosti. Už tehdy mě ale docela zaujala hra STUNTS - možná si na ni někdo pamatujete. Jednalo se o jízdu na čas závodním autem po různých tratích, které se daly v jednoduchém editoru i vytvářet a modifikovat.
    Teprve po letech, když můj syn dorostl do věku, kdy se už od počítačových her nedá odehnat - to by ho měli kamarádi za méněcenného, jsem byl nucen se k počítačovým hrám vrátit. Abych pravdu řekl, tak nějaké střílečky, FSP, RPG a jak se to všechno jmenuje mě moc neberou, ještě tak nějaké plošinovky. Inu už nejsem nejmladší. Před časem jsem ale narazil na něco, co mě na "stará kolena" opravdu dostalo. Je to PC hra dost podobná STUNTS, ale samozřejmě o nějakých 15 let vývoje počítačů modernější.

Objevil jsem hru od vývojářů NADEO - TrackMania Nations Forever
    Jedná se o závodní hru, která je zdarma, jakýsi simulátor závodů formulí, ale to zdaleka není vše. Pokusím se popsat, čím mě tato PC hra uchvátila. Hra je krásně graficky zpracována. Nedovedu posoudit jak realistický fyzikální model je v ní použit, protože jsem ve skutečné formuli nikdy neseděl, ale zdá se mi to dost realistické. Hlavně v TrackMania nejde o to něco zničit, případně nabourat, ale jde o to zajet na trati co nejlepší čas.

Než začnu popisovat neuměle hru sám, tak uvedu co se píše ve Wikipedii:
    TrackMania je 3D závodní simulátor. Existuje několik verzí hry - komerční Sunrise a její rozšíření eXtreme, United, Nations, která je volně ke stažení, a rozšíření Original. Hry vytváří firma Nadeo. TrackMania Nations je primárně určena pro šampionát Electronic Sports World Cup. Protože je TrackMania Nations volně šířena, stala se velmi oblíbenou multiplayerovou hrou, kterou hrají miliony lidí po celém světě. Hra obsahuje i singleplayer, ale opravdový ráz dává hře až multiplayer. Jezdit můžete pouze s jedním typem auta a to formulí. K dispozici je ovšem také editor tratí a skinů. Nejnovější verzí je TrackMania Nations s přídavkem Forever.

    Začal jsem jezdit v módu singleplayer. Tam jsou zajímavé tratě plné skoků, lopingů, klopených i neklopených zatáček a jde o to zajet trať rychleji než jejich tvůrce a získávat tak medaile a postupovat ve světovém žebříčku. To mě chvíli bavilo, ale pak nuda.
    Potom jsem objevil multiplayer. Zde se závodí na tisících nejrůznějších tratí a na stovkách serverů a hlavně závodí se tady se skutčnými lidmi a reálném čase. Změřit své síly a závodnické umění s lidmi z celého světa mě začalo bavit. I když na některých tratích závodí u svéch PC třeba 60 lidí najednou vůbec to nevadí protože auta do sebe navzájem nenarážejí, prostě se navzájem prostupují. Jde tedy skutečně jen o to kdo zajede trať v nejlepším čase. Je zde zajimavě vyřešen fakt, že i začínající jezdci mají šanci poměrně rychle postupovat ve světových žebříčcích i když třeba se skušenějšími jezdci většinou prohrávají. Jednak si můžete najít server, kde jezdí podobně zkušení jezdci jako vy a jednak za vítězství dobrého jezdce nad špatným moc bodů není. Naopak jezdec začátečník, pokud se umístí před jezdcem který je na žebříčku daleko výše dostane bodů hromadu a to i když dojede třeba až na 12. místě.
Mýslím že hra TrackMania Nations Forever, kterou si můžete zdarma stáhnout a nainstalovat je opravdu skvělou závodní hrou pro PC.

Související odkazy:
-->  TrackMania
-->  www.trackmania.cz

Vyhledat na internetu:
Custom Search

Výber z dalších užitečných informací, která jsou také zpracována:
-->  Obsah nové autolékárničky
-->  Jak správně zvolit úhlopříčku nové LCD televize
-->  Půjčky a rizika půjček
-->  Jak vybrat multimediální centrum

 Typ na dovolenou v USA:
Dovolená v USA - Naples Bonita Springs
Ubytování v samostatném rekreačním domě v USA:
USA, Florida - jihozápad, Naples Bonita Springs
Popis ubytování: 4-pokojová vila 164 m2, komfortní a moderní zařízení: velký obývací pokoj/jídelna, kabelová TV a rádio. Vstup k bazénu. 2x pokoj, v kazdem pokoji, 1x francouzské lůžko (200 cm). 1x pokoj, 2x lůžko. Kuchyně (trouba, myčka, mikrovlnka, mraznička). Koupelna/WC, sprcha/WC, WC zvlášť. Klimatizace. K dispozici: pračka, sušička, telefon. Internet (Wireless LAN [WLAN], extra). WiFi za příplatek 10 USD/týden, k úhradě na místě. Koupelna s jacuzzi.
Popis domu: Bonita Springs: Vila se nachází v obytné čtvrti v přírodní zahradě s cypřiši a třemi umělými jezírky. Pěkná, luxusní vila 'Bonita Preserve'. Na kraji obce, klidná, slunná poloha, přímo u jezera. K dispozici pouze pro Vás: bazén (12 x 4 m) s vnitřními schůdky. Terasa, zahradní nábytek, gril. Garáž. Obchod 4 km, potraviny 4 km, restaurace 4 km, písečná pláž 12 km. Golfové hřiště 5 km.
Více informací a rezervace ...