Homeopatie - co to je a mé zkušenosti

Zajímavé a užitečné informace, které jsem potřeboval, hledal, našel a teď se s vámi o ně chci podělit.
Doufám, že zde publikované informace budou užitečné i pro vás.
Pokud nejsou tyto informace dostačující, můžete zkusit některý z níže uvedených odkazů na stejná a podobná témata.

Co to je homeopatie a mé zkušenosti s léčbou homeopatiky

Homeopatie má už zhruba dvě stě let starou historii. V současné době je homeopatie asi nejrozšířenějším oborem alternativní medicíny. Používá různé přírodní látky, rostliny, minerály a živočišné produkty ve velmi zředěném stavu. Homeopat hledá homeopatický lék pro určitého člověka a jeho nemoci. Tato čínnost je odborně velmi náročná a může ji tedy úspěšně vykonávat jen vzdělaný homeopat. Homeopatický lék by měl být vždy lékem pro konkrétního člověka s jeho konkrétními problémy. Ve velmi jednoduché podobě může být homeopatie praktikována i jako domácí léčba nebo samoléčba podle homeopatických příruček, ve kterých lze nalézt vhodná homeopatika na různé nemoci, potíže a stavy obvykle i s přihlédnutím na typ konkrétního pacienta.

    Co říká Wikipedie:
Homeopatie je léčebná metoda používaná zejména v alternativní medicíně. Je založená na zkoumání pacienta a jeho symptomů jako celku, kterého potom jako celek i léčí (princip totality symptomů). Používá vysoce ředěné (tzv. potencované) látky, které ve vyšší dávce u zdravého člověka vyvolávají příznaky podobné těm, jaké má léčená choroba (princip minimální dávky a princip podobné léčí podobné). Účinnost metody ani fungování jejích principů však nebyly spolehlivě vědecky prokázány a je přijímána kontroverzně.
    Homeopatickou teorii zformuloval německý lékař Samuel Hahnemann v roce 1810. V současnosti homeopatické metody provozují mnozí léčitelé i někteří lékaři. Česká lékařská společnost JEP se od homeopatie jako celku v roce 2005 stanoviskem svého předsedy distancovala, některé státy, lékařské instituce i pojišťovny ji však akceptují nebo tolerují. I vztah homeopatie a lékařské profese se v různých zemích liší - např. v Itálii se smí homeopatii věnovat pouze lékaři, naopak ve Švédsku je homeopatie lékařům zapovězena.
Tolik Wikipedie

    Takže může to fungovat a má to nějaký léčebný význam? Nad tím jsem se zamýšlel než jsem homeopatii také vyzkoušel. Podle mě dostupných informací nehrozí žádné negativní vedlejší účinky takovéto léčby, pokud lék vybere zkušený homeopat. Vyzkoušel jsem to tedy. Když mě začínalo bolet v krku zkusil jsem volně dostupný homeopatický lék a ono to asi fungovalo - bolet v krku mě přestalo přes to že jsem jiné léky nebral. Možná to byla náhoda. Chtěl jsem zkusit něco terapeuticky složitějšího a z trochu jiné oblasti. Celý život jsem nesnášel horko a poměrně dobře snášel zimu. Horké letní dny pro mne byly zvláště velkým utrpením. To se ale před dvěma lety najednou změnilo a všechno bylo obráceně. I mírný chlad byl pro mne velmi nepříjemný a tuhá zima byla pro mne doslova utrpením a to i psychicky. Na dovolené ve Španělsku mi vůbec nevadily ani téměř 40ti stupňová vedra. Tato změna se týkala i méně extrémních teplot. Celkově mi bylo pořád spíše chladno. Něco se v mém organismu asi změnilo. Lékaře jsem s tím neobtěžoval, protože takové potíže klasická západní medicína většinou neřeší. Žádný konkrétní lék na to neexistuje, protože pro to není žádná diagnóza. Zkusil jsem navštívit homeopatku - ta by přece měla umět léčit komplexní problém celého člověka a ne jen na základě laboratorních vyšetření předepsat nějaká farmaka.

    Paní homeopatka na mne působila velmi příjemným dojmem. Věnovala se mi skoro hodinu, za což si nechala náležitě zaplatit, ale proč ne, když mi to třeba pomůže. Nějak musí taky žít a platit za pronájem ordinace. S tím jsem problém neměl. Překvapilo mne, že ji zajímalo hlavně jaké mám problémy, jak žiju, co rodina. Prostě můj nejen fyzický stav, ale i psychický stav. To jsem u žádného normálního lékaře nikdy nezažil. Potom mne chytla za ruce a zkoumala jaké homeopatikum a jaké dávkování by bylo pro mne nejlepší. Když jsem se začal divit, co je to za podivnou magii, vysvětlila mi že se jedná o docela normální způsob, který se dá běžně naučit a že by to měli dělat všichni lékaři když jde o dávkování a způsob užívání léků. No ale normální lékaři na to nemají čas a taky tomu nevěří. Ale zní to logicky, není každý tabulkový případ a rozhodně se o osobní přístup k pacientovi v tomto případě jedná. Moc zajímavě jsem si s homeopatkou popovídal a abych to zkrátil nakonec jsem dostal dvě různá homeopatika, která jsem si v lékárně zaplatil a vyzvedl. Jeden den tři malé kuličky z jedné tubičky, druhý den tři malé kuličky z druhé tubičky a tak pořád dokola 2 měsíce. A v létě je mi zase horko a zimě zima, zkrátka to pomohlo. Nevím jestli proto, že jsem této homeopatické léčbě věřil, ale v každém případě to u mě fungovalo. Na důvodu mi zase až tak nezáleží.

Související odkazy:
-->  Česká lékařská komora
-->  Česká lékárnická komora

Vyhledat na internetu:
Custom Search

Výber z dalších užitečných informací, která jsou také zpracována:
-->  Jak správně zvolit úhlopříčku nové LCD televize
-->  Půjčky a rizika půjček
-->  Pozor na USB flash disky
-->  Jak vybrat multimediální centrum

 Typ na apartmány v Belgii:
Ubytování v Belgii - Oignies
Ubytování v samostatném rekreačním domě v Belgii:
Belgie, Valonsko, Oignies
Popis ubytování: 3-pokojová chata 40 m2, jednoduché zařízení: obývací pokoj/jídelna, 2x místo ke spaní, kabelová TV a video. Vstup na terasu. 1x pokoj, 2x lůžko. 1x pokoj, 1 x 2 lůžka nad sebou. Otevřená kuchyně (4 plotýnky, trouba, mikrovlnka). Koupelna/WC. E-topení. Zahradní nábytek, gril. Samostatné domy nebo řadové domy. Vstup vede přes několik schodů.
Popis domu: Útulná rekreační osada 'Village de Vacances Oignies'. Mimo obec, 2 km od centra Oignies, přímo u lesa. Společné: ping-pong, dětské hřiště. V domě: recepce, pračka, sušička (společné, extra). Parkovací místo u domu. Obchod 2 km, potraviny 10 km, nádraží 10 km, koupaliště 10 km. Jízdárna 2 km. Pozor prosím: Fotografie domu je jen příkladem.
Více informací a rezervace ...