Pozor na USB flash disky

Zajímavé a užitečné informace, které jsem potřeboval, hledal, našel a teď se s vámi o ně chci podělit.
Doufám, že zde publikované informace budou užitečné i pro vás.
Pokud nejsou tyto informace dostačující, můžete zkusit některý z níže uvedených odkazů na stejná a podobná témata.

Flash disky, omezená životnost a přenos škodlivého software

Dávejte si pozor na flash disky. Flash disk je úžasná vymoženost dnešního světa počítačů. Za rozumnou cenu si dnes už může každý koupit flash disk s poměrně velikou kapacitou v řádu mnoha GB. Málo kdo si ovšem uvědomuje nebezpečí a problémy, které může takový USB flash disk způsobit.

    USB flash disk je velmi praktické zařízení pro přenos dat. Malé rozměry, velká kapacita a hlavně téměř bezproblémové připojení skoro ke každému počítači činí toto datové médium téměř ideálním zařízením pro přenos dat mezi počítači i vhodným datovým úložištěm pro data, která chceme mít stále u sebe.

    Flash disk USB nemá neomezenou životnost a počet cyklů zápisu je omezen, proto hrozí nebezpečí ztráty nmohdy i velmi cenných dat. Rozhodně nikdy nenechávejte data na flasch paměti bez zálohy, nikdy nevíte, kdy přestane váš USB flash disk fungovat a kdy dojde ke ztrátě dat na něm uložených.

    Poslední dobou, se ale také flash pamět stává poměrně významným médiem na kterém se přenášejí počítačové viry. Jak uvedl Pavel Louda ve svém článku v časopise Computerworld zaznamenaly virové laboratoře firmy Eset znatelný nárůst elektronických hrozeb, které využívají soubor autorun.inf. Tento soubor se při standardním nastavení Windows automaticky spustí hned po připojení USB flash disku k počítači a provedou se všechny instrukce v souboru autorun.inf obsažené. Tím je u každého nakaženého média aktivována případně přítomná počítačová hrozba. Velmi pohodlné a uživatelsky příjemné nastavení, kdy se ve Windows automaticky otevře vložené přenosné médium se tak stává velikým bezpečnostním rizikem.
    Už několik let bývají poměrně často počítačové hrozby jako třeba nejčastěji různe varianty trojskych koní doplněny o schopnost šířit se přes přenosná média. To se samozřejmě v současnosti týká především flash disků, které nmoho lidí zcela bezmyšlenkovitě přenáší a připojuje k různým počítačům a tím rozšiřují počítačové viry. Podle uvedeného článku bylo už v roce 2008 v Česku přes 13 % počítačových hrozeb doplněno o schopnost šířit se přes přenosná media. Na Slovensku je to pak byla již celá třetina ze všech zachycených hrozeb.
    Zajímavý také byl výrazný vliv konce školního roku na nárůst šíření škodlivého sowtware, který byl pravděpodobně způsoben přenášením mnoha souborů mezi počítači studenty, kteří si přenášeli svá školní data domů. Mohli tak pravděpodobně výrazně přispět k nárůstu případů zachycených počítačových hrozeb v tomto období.

Související odkazy:
-->  Kingston
-->  Avast

Vyhledat na internetu:
Custom Search

Výber z dalších užitečných informací, která jsou také zpracována:
-->  OpenVPN - řešení jak se dostat na blokované internetové stánky
-->  Jak vybrat multimediální centrum
-->  Konfigurace OpenVPN serveru jako gateway do internetu
-->  Homeopatie - co to je a mé zkušenosti

 Typ na ubytování v USA:
Ubytování v USA - New York Manhattan
Ubytování v apartmánu v USA:
USA, New York, New York Manhattan
Popis ubytování: 1-pokojový byt 40 m2, luxusní a vkusné zařízení: obývací pokoj/jídelna, 2x francouzské lůžko (2 x 180 cm), kabelová TV. Kuchyňský kout (mikrovlnka, elektrický kávovar), jídelní stůl. Sprcha/WC. Klimatizace. K dispozici: telefon, žehlička, vysoušeč vlasů. Internet (DSL/LAN). Pozor prosím: nekuřácký byt.
Popis domu: New York/Manhattan: Luxusní rezidence se nachází na Park Avenue a 56. ulici ve středu Manhattanu. Prestižní adresa místa pobytu, v pěší vzdálenosti od hlavních newyorských atrakcí jako jsou muzea, divadla, restaurace a nejlepší obchody. Pokud hledáte luxus a pohodlí v New Yorku, tento objekt je místo pro Vás. Služby recepce: letištní doprava, půjčovny aut a vstupenky na většinu akcí. Parkování s obsluhou (za poplatek). V rezidenci: salon krásy a lázně (za poplatek), business centrum s vysokorychlostním připojením k internetu, tělocvična, úschovna zavazadel. Povoleny pouze děti do 10 let a starší. Bez příplatku za děti věku 10 - 12 let věku jako osoba navíc. Letiště J.F. Kennedy (JFK) 60 minut, letiště Newark (EWR) 60 minut. Velmi luxusní, historický dům s hotelovými službami 21-podlažní. V centru obce Manhattan, centrální poloha. V rekreačním zařízení: recepce, snídaňová místnost, bistro, přístup na internet, fitness, výtah. Úklid úklid bytu (v ceně). Parkovací místo (extra). Supermark ...
Více informací a rezervace ...