Dotykový displej u telefonu Nokia

Zajímavé a užitečné informace, které jsem potřeboval, hledal, našel a teď se s vámi o ně chci podělit.
Doufám, že zde publikované informace budou užitečné i pro vás.
Pokud nejsou tyto informace dostačující, můžete zkusit některý z níže uvedených odkazů na stejná a podobná témata.

Mé zkušenosti s používáním dotykového displeje u mobilního telefonu Nokia

Pořídil jsem si telefon s dotykovým displejem a tady jsou mé zkušenosti. Jsem poměrně věrný značce NOKIA a tak jsem si pořídil mobilní telefon Nokia 5800 XpressMusic. Tento mobilní telefon má pouze dotykový displej, nemá klasickou mobilní klávesnici na kterou jsem byl dopodud zvyklý. Právě proto jsem si tento mobil pořídil. Chtěl jsem zjistit jaké výhody a nevýhody má od takovýto typ mobilního telefonu.

    Displej přes celý mobil - první dojem výborný, mám celou obrazovku telefonu jen pro surfování po internetu. To je pravda je to příjemné, klávesnice nezabírá žádné místo, protože tam prostě není. Pokud potřebuju něco napsat, tak se zobrazí klávesnice na displeji. Bylo to výborné až do doby, kdy jsem si na mobil pořídil pouzdro. Pouzdro na telefon má průhlednou přední část. Okraje telefonu jsou ale trochu vyvýšené a tak se tato průhledná fólie kolem okrajů přímo nedotýká displeje. To způsobuje nepřesnosti při dotykovém ovládání, protože při stisku blízko okraje displeje mobilního telefonu se ochranná průhledná fólie pouzdra dotýká displeje postupně a ne přesně v místě dotyku. Často tak vznikne chyba při psaní. Nezbývá mi než pouzdro na tento mobil nepoužívat, bohužel nebylo nejlevnější. Používám tedy alespoň ochrannou fólii nalepenou přímo na displej telefonu, tady vše funguje bez problémů.

    Dalším problémem je jistota při zmáčknutí klávesy. U klasické mobilní klávesnice je potvrzením zmáčknutí klávesy kromě zvukového signálu i jakési mechanické lupnutí, které zmáčknutí potvrdí. To u dotykového displeje samozřejmě není. Pokud potřebuji aby telefon nevydával žádné zvuky, nemám jinou než vizuální kontrolu zmáčknutí a to mě dost vadí.

    Nejsem příznivcem hraní her na mobilním telefonu ale občas, když opravdu není jiná možnost zábavy si nějakou tu hru na mobilu rád zahraju. Bez klávesnice je to ale u mnoha her problém. Dá se sice používat jakási virtuální klávesnice přímo na mobilním dotykovém displeji ale zase to není ono. Není odezva a klávesy nejsou nahmatatelné, jsou pouze zobrazené, bez pohledu na ně se nedají správně lokalizovat.

    Telefon Nokia 5800 XpressMusic má také pohybový senzor. Podle toho jak je telefon nakloněný, tak se obrací obraz na dospleji. To je příjemné ale pouze pokud necestuju nějakým dopravním prostředkem. Odstředivá síla v zatáčkách způsobí že i když telefon držím pořád stejně, tak obraz se často otočí. Musím potom mobil otočit opačným směrem, aby se obraz na displeji vrátil do původní polohy. Občas si připadám jako když taky držím volant a ne mobilní telefon. Naštěstí se dá tento pohybový senzor vypnout.

    Až si budu příště vybírat nový mobil a až budu bohatý, tak si nejspíš pořídím telefom s velkým displejem ale i s klávesnicí, nejlépe QWERTY na kterou jsem zvyklý od počítače. To už je ale v jiné cenové kategorii. Doufám, že i nadále budou mobilní telefony zlevňovat a pak snad budu spokojený. Dotykový mobil mě tedy až tak neuchvátil.

Související odkazy:
-->  Nokia Česká republika
-->  Samsung Česká republika

Vyhledat na internetu:
Custom Search

Výber z dalších užitečných informací, která jsou také zpracována:
-->  Dořešíme proxy servery, routery a dynamickou IP adresu.
-->  Instalace OpenVPN jako zabezpečený tunel do internetu (client - server)
-->  Elektronická cigareta
-->  Pozor na USB flash disky

 Typ na ubytování ve Švýcarsku:
Ubytování ve Švýcarsku - St. Moritz
Ubytování v apartmánu ve Švýcarsku:
Švýcarsko, Graubünden, St. Moritz
Popis ubytování: 'Apt.Anna', 2-pokojový byt 45 m2 ve 2. patře, částéčně renovovaný v roce 2011, velmi jednoduché zařízení: obývací pokoj/jídelna, TV (plochá obrazovka), DVD. 1x pokoj, 2x lůžko. Kuchyně (trouba, myčka, mikrovlnka). Koupelna/WC. Balkon. Výhled na hory. K dispozici: telefon. Garáž, výška 202 cm, šířka 306 cm. Pozor prosím: byt orientace na ulici. Povolen pouze 1 pes. Možnost objednat pokoj navíc pro 2 osoby a koupelnu/WC (CH7500.940.2).
Popis domu: Celerina 3 km od St. Moritz: Starý, jednoduchý vícegenerační dům 'Chesa San Gian', 4-podlažní. Na kraji obce Celerina, na hlavní ulici. V domě: pračka, sušička (společné, extra). Společné garáže. Obchod 400 m, restaurace 500 m, autobusová zastávka 300 m, nádraží 'Celerina' 700 m. Kabinková lanovka 900 m, běžkařské stopy 300 m, kluziště 500 m.
Více informací a rezervace ...