Jak vybrat meteostanici

Zajímavé a užitečné informace, které jsem potřeboval, hledal, našel a teď se s vámi o ně chci podělit.
Doufám, že zde publikované informace budou užitečné i pro vás.
Pokud nejsou tyto informace dostačující, můžete zkusit některý z níže uvedených odkazů na stejná a podobná témata.

Jak vybrat meteostanici - předpovídejte si počasí

Meteostanice je chytrý přístroj, který vás bude informovat o aktuálním počasí, teplotě, tlaku a také informovat o přepovědi počasí.

Když se rozhodnete pro nákup nějaké domácí meteostanice nemá cenu vyhazovat peníza za velmi levné a tedy velmi nekvalitní přístroje ze supermárketů. Takové přístroje jsou nepřesné a celkem k ničemu - to už potom stačí obyčejný digitální teploměr. Za alespoň trochu použitelný přístroj budete muset zaplati alespoň tak 500 - 600 Kč. Levněší doporučuji nekupovat.

Pokus se rozhodujete mezi meteostanicí kabelovou a bezdrátovou tak si musíte zvážit pro a proti. Při umístění teploměru v blízkosti okna je lepší použít typ teploměru s kablíkem. Při volbě bezdrátového teploměru dávejte pozor na dosah takového přístroje. Příjem signálu z bezdrátového čidla spotřebovává energii z bateríí - je to provozně nákladnější varianta. Dosah takového spojení bývá velmi malý. V praxi jen několik metrů pro spolehlivý příjem signálu z čidla teploměru. Baterie samozřejmě také nemají rády nízké teploty, které snižují jejich kapacitu a dochází k rychlému vybíjení.

Mnohem lepší je zakoupit meteostanici, která dokáže měřit nejen vnitřní a venkovní teplotu, ale která měří vlhkost vzduchu a atmosferický tlak. Tlak vzduchu a hlavně trend vývoje tlaku vzduchu je klíčový pro předpovídání počasí na nejbližší hodiny. Rozhodně je dobré když meteostanice poskytuje informace o trendu a rychlost změny tlaku vzduchu. Pouhý údaj o aktuálním tlaku je pro předpovídání počasí prakticky bezcený. Stoupající tlak obvykle signalizuje zlepšení počasí a naopak pokles tlaku vzduchu často předchází deštivé počasí. Časem lze podle trendu vývoje tlaku vzduchu a rychlosti jeho změny předpovídat vývoj počasí s poměrně velikou přesností.

Dejte pozor na to aby vaše nová meteostanice měřila teplotu alespoň do –30°C (některé stanice měří jen do –20°C což může být v našich podmínkách málo. Meteostanice by měla udávat relativní tlak vzduchy (tlak přepočítaný na aktuální nadmořskou výšku) a ne jen absolutní hodnotu. Velikou výhodou je pokud má meteostanice podsvětlený display, což oceníte hlavně za tmavých zimních rán.

Dobré stanice mají měření vlhkosti a zobrazení hodnoty atmosférického tlaku a to včetně grafu jeho vývoje. Mají také možnost přepočtu tlaku na hladinu moře.

Některé stanice mají možnost použití více bezdrátových čidel pro měření teploty případně i vlhkosti na několika místech. Počet čidel, která lze použít je různý, zpravidla tři, ale v nabídce jsou i stanice, které mají možnost použít až pět čidel. Prakticky si ale většinou vystačíte s meteostnicí, která má pouze jedno venkovní čidlo.


Vyhledat na internetu:
Custom Search

Výber z dalších užitečných informací, která jsou také zpracována:
-->  Kudy autem do Itálie
-->  Nebezpečí na internetu
-->  OpenVPN - řešení jak se dostat na blokované internetové stánky
-->  Jak vybrat multimediální centrum

 Typ na apartmány v Maďarsku:
Ubytování v Maďarsku - Balatonboglar Balatonoszod
Ubytování v apartmánu v Maďarsku:
Maďarsko, Balaton - jižní pobřeží, Balatonboglar Balatonoszod
Popis ubytování: 2-pokojový byt 52 m2 ve 3. patře, komfortní, pěkné a moderní zařízení: obývací pokoj/jídelna, 1x vysunovací lůžko (2 os.), TV-satelit a klimatizace. Vstup na balkon. 1x pokoj, 2x lůžko. Otevřená kuchyně (4 plotýnky, trouba, mikrovlnka). Sprcha/WC. Balkon 6 m2. Zahradní nábytek. Pěkný výhled na jezero. K dispozici: pračka. Parkování (oplocené).
Popis domu: Balatonöszöd: Moderní bytový dům, rok výstavby 2006. Slunná poloha, přímo u jezera, přímo u pláže. Společné: park 3 ha (oplocený), louka k odpočinku. Zahradní sezení, gril, dětské hřiště. V domě: recepce, výtah. Potraviny 1.5 km, restaurace 1.5 km. Pozor prosím: rybaření povoleno (nutné povolení).
Více informací a rezervace ...